Zorgondernemers Assessment Programma (ZOAP)

Zorgverleners met een zelfstandige zorgonderneming wordt de kans geboden om hun competenties als zorgverlener én ondernemer te toetsen aan de hand van de assessment centre methode. Deze bestaat uit een pre-screening in de praktijk, een psychologisch onderzoek en het uitvoeren van enkele speciaal geselecteerde praktijksimulaties.

Een assessment centre is een pakket van meetmethoden waarin de kwaliteiten van deelnemers getoetst worden aan de hand van een vooraf opgesteld profiel. Het assessment centre kenmerkt zich vooral doordat, naast andere meetmethoden, praktijksimulaties gebruikt worden om de kwaliteiten van de deelnemers te meten. Door de meetmethoden te variëren bereikt de assessment centre methode een hoge voorspellende waarde. Het ZOAP is ontwikkeld op basis van International Ethical Standards for the Use of the Assessment Centre Method. Tijdens een assessment centre worden, naast een biografische scan, competenties getoets op het gebied van besluitvorming, taakgerichtheid, probleemoplossing, het omgaan met spanning en het omgaan met de omgeving. De praktijksimulaties zijn kritische momenten uit de dag van een zorgondernemer, ontwikkeld in nauwe samenwerking met zittende zorgondernemers. Zowel simulaties op het gebied van de zorgverlening (zoals een gesprek met een client of met een ouder), als van het zorg-ondernemen (zoals een gesprek met een wethouder of een gesprek over de begroting). Deze praktijksimulaties representeren niet persé de exacte werkelijkheid waarin de deelnemers zelf zorg verlenen, maar spelen zich wel af in een zorgcontext waarin de gewenste competenties op een valide wijze gemeten kunnen worden.

De simulaties worden uitgevoerd door daartoe speciaal opgeleide acteurs en worden beoordeeld door ervaren beoordelaars. Tussendoor en aan het einde van het programma stemmen de deelnemers hun ervaringen met elkaar af. Na afronding van de simulaties delen de psycholoog, beoordelaars en rollenspelers hun observaties en koppelen die dezelfde dag nog terug aan de deelnemers. Daarbij worden ook suggesties gedaan voor ontwikkeling en begeleiding.

Na het assessment wordt onder begeleiding een persoonlijk ontwikkelingsplan samengesteld en indien gewenst uitgevoerd in samenwerking met onze netwerkpartners. Deelname aan het ZOAP geeft recht op een deelnamecertificaat van Post & Partners BV waarop voor de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of het Registerplein de hoeveelheid verkregen accreditatiepunten vermeld staat.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Partners

Enneagram Stichting Nederland Frank Post Talent Support Zorgondernemers Academie Post & Partners Monique van der Meer coaching & stressmanagement George Perczel Pact Marlou Elsen, Mens en organisatie
Zorgondernemers Academie

Veenslagen 34
3825 RV Amersfoort
+31 6 53 19 16 25
info@zorgondernemersacademie.nl

Zorgondernemers Academie

Veenslagen 34
3825 RV Amersfoort
+31 6 53 19 16 25
info@zorgondernemersacademie.nl